2018. November 2. 18:10

A Barangoló Közhasznú Egyesület a Kalocsa Róza Művelődési Ház közreműködésével 2018. szeptember 22-én délelőtt rendezte meg a Dél-békési Civil Szövetség konferenciáját, melynek témája a szociális tevékenység volt.

A Dél-békési Civil Szövetség életre hívása már régi terve volt egyesületünknek, hiszen az egy éve induló Civil Tanoda több környékbeli civil szervezet részvételével valósult meg, s már akkor megfogalmazódott, jó lenne az itt fonódó kapcsolatokat elmélyíteni. Hiszen ha más és más területen is tevékenykednek szervezeteink, sok esetben problémáink hasonlóak. Együtt pedig mindig könnyebb!

Több témában is szervezünk majd konferenciát, a mai volt az első a sorban, mely a szociális tevékenység fontosságáról szólt. Helyszínünk a mezőkovácsházi Kalocsa Róza Művelődési Ház volt, melynek vezetője, Jankó Erzsébet köszöntötte a több településről érkező civil szervezetek képviselőit. Majd Kálmán András, Mezőkovácsháza tanácsnoka bevezetője után röviden ismertettem a Dél-békési civil Szövetség lehetőségeit, tervezett programjait. Majd fő témánk következett.

A Vöröskereszt Mezőkovácsházi Területi Szervezetének munkáját és szociális tevékenységét mutatta be Jankó Erzsébet területi elnök és Merényiné Szentmiklósi Etelka területi vezető. Ezt követően a mezőkovácsházi Adományok Háza Egyesület munkájába nyertünk betekintést Bontovics Krisztián egyesületi tag segítségével.

Rövid szünet után Dr. Nagy László mentor, a Nyitott Szemmel Közhasznú Egyesület operatív igazgatója Önkéntesség a civil társadalom mozgatórugója című előadását hallgattuk meg. E mellett megismerkedhettünk az All-in Hungary rendszerrel is, mely a regisztrált civil szervezetek részére számos ingyenes lehetőséget biztosít. Érdemes hát élni a felület adta lehetőséggel: https://allin-hungary.eu/map

A szervezetek bemutatkozásával zártuk konferenciánkat, hogy betekintést nyerhessünk egymás tevékenységébe, jobban megismerhessük egymást. Hiszen sosem tudhatjuk, mikor lehet szükségünk egymás segítségére. A kibővült ismeretségi kör nagyobb lehetőségeket is biztosíthat civil szervezeteink munkája során.

Következő konferenciánk témája a környezetvédelem lesz, melyet a tótkomlósi Természet Házában rendezünk meg. Vendéglátónk a Száraz-ér Természetkutató és Környezetvédő Egyesület lesz.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt nem csak következő konferenciánkra, de a Dél-békési Civil Szövetség tagszervezetei közé is. Csatlakozó partnereink számára hamarosan elérhetővé válik a Dél-békési Barangoló civil hírportál is, mely a szövetségben részt vevő szervezetek PR marketing tevékenységét elősegítő kommunikációs csatorna. Várjuk a szervezetek bemutatkozását, eseményeikről írott tudósításaikat!

A Dél-békési Civil Szövetség konferenciáját a Nemzeti Együttműködési Alap támogatja.

Barangoló Közhasznú Egyesület