2019. Június 28. 11:29

A Fodor Manó Helytörténeti Egyesület idén is lelkesen csatlakozott az országosan immár 17. alkalommal megrendezett Múzeumok Éjszakája programsorozathoz.

 

A játékos kedvűek a délután folyamán izgalmas Kincskereső Túrán vettek részt. A résztvevők a vetélkedő első felében a Helytörténeti Gyűjteményben, majd a város különböző pontjain elrejtett QR-kódokat beolvasva kapták meg a feladványokat, illetve a következő helyszín adatait. A játékosoknak a feladatok megoldása közben nem kellett zsebre tenniük a mobiltelefonjaikat, hanem éppen ellenkezőleg, a megoldásokhoz aktívan használniuk kellett azokat. Ezáltal szerettük volna közelebb hozni egymáshoz a mai kor kommunikációs eszközeit a múlt kincseivel.

Hat lelkes csapat – köztük gyerekek és felnőttek - vágott neki a közel 40-50 perces városnéző túrának. A csapattagok kipirulva és mosolyogva érkeztek vissza a feladványok sikeres elvégzése után.  Senki sem távozott üres kézzel, hiszen a versenyzők az apró ajándékokon kívül gazdagabbak lettek a feltérképezett helyi kincsekkel is.Senki sem távozott üres kézzel, hiszen a versenyzők az apró ajándékokon kívül gazdagabbak lettek a feltérképezett helyi kincsekkel is.

A délután további részében a „Foturkáló”-ban négy laptop segítségével betekintést nyújtottunk a digitalizált fotógyűjteményünk egy részébe, majd az este beköszöntével, a kiállítás sötét szobáiban lámpás tárlatvezetést tartottunk.

A látogatók nagy örömmel próbálták ki a RETRO kiállítás részeit képező bakelit lemezjátszót, a tintába mártogatós tollat, a régi csocsóasztalt és az írógépet is. Szokásos programjaink sem maradtak el, hiszen Csák Imre amatőr rádiós ismét várta az érdeklődőket, valamint a Száraz-ér kávézóban egy hideg limonádé mellett hallgathatták látogatóink Holló László remek zongorajátékát.

Rendezvényünk ismét sok látogatót vonzott, várunk mindenkit jövőre is!Szokásos programjaink sem maradtak el, hiszen Csák Imre amatőr rádiós ismét várta az érdeklődőket, valamint a Száraz-ér kávézóban egy hideg limonádé mellett hallgathatták látogatóink Holló László zongorajátékát.