2018. Február 27. 20:28

A DÉL-BÉKÉSI BARANGOLÓ megjelenési szabályai!

Az általunk üzemeltetett „DÉL-BÉKÉSI BARANGOLÓ„ című honlap azzal a céllal jött létre, hogy dél-békés lakosságának  biztosítson információs és szórakozási lehetőséget. A honlap célja a térségünk kulturális- és közéletének fejlesztése, támogatása, a civil szervezetek munkájának bemutatása. A honlap teret kíván adni minden olyan eseménynek, hírnek, információnak, amely a térségben élők érdeklődésére számot tarthat és a civil társadalom működéséhez köthető. A közléseknek nem feltétele, hogy a szervezet tagja legyen a szövetségünknek, de a szerkesztők szorgalmazzák, hogy a hírközlő szervezetek mutatkozzanak be a honlapunkon. A közlésre szánt híreknek meg kell felelni a szerkesztési alapelveinknek, valamint a saját szervezetről kell szólni, hogy a felelősség vállalása egyértelmű legyen. Az oldal nem közöl politikai tartalmú megnyilvánulásokat, illetve nem adunk helyt a személyiségi jogokat sértő írásoknak.

- NYILVÁNOSSÁG: a honlapon bármely civil szervezet megjelenítheti írásait, képeit, amelyeket saját maga készít, és térségünk civil életéhez kapcsolható. A megjelent alkotások, írások megjelentetéséért  díjazást nem kérünk, és a művekért  díjazást nem adunk. A cikkeket más, velünk együttműködő hírforrásoknak is továbbadjuk, és ezektől híreket veszünk át. A közlő szervezet felel azért, hogy a megjelent írás vagy kép az adtavédelmi szabályozásokat ne sértse.

-TÖRVÉNYESSÉG: a honlapon megjelent írások nem ütközhetnek a hatályos törvényekbe, nem biztathatnak a törvények megsértésére, illetve nem adhatnak ötleteket a törvények megkerülésére. A cikkek, írások tartalmáért a szerző erkölcsileg és jogilag is helyt kell, hogy álljon, annak stílusáért felelős.

-HITELESSÉG: a honlapon megjelenő hírek, információk hitelességéről minden esetben a cikk készítője kell, hogy jót álljon. Névtelen leveleket, írásokat nem jelentetünk meg, de – indokolt esetben – hozzájárulunk, hogy a hírek általunk ismert forrása rejtve maradjon. Ekkor a megjelentekért a szerkesztőség áll helyt.

-TISZTELET: a honlapon megjelenő hírek, írások hangnemében, stílusában magasabb mércét kívánunk alkalmazni, mint hazánkban –sajnos egyre inkább –elterjedt és bevett gyakorlat. A szerzőinktől elvárjuk, hogy a másik fél tisztességét, jó szándékát ne kérdőjelezzék meg csak azért, mert nem egyezik a véleményük vagy a meggyőződésük. Vitatkozni lehet és kell is, de a tiszteletet mindenki megérdemli, ezen az oldalon meg is kapja és mindenki el is várhatja.

Amennyiben a fenti elveket valamely közlésre szánt alkotás megsérti, vagy alapos gyanú merül fel, hogy a közlés jogsértő lehet, úgy azt a szerkesztőbizottság elutasíthatja.